Προστατέψτε τα μάτια σας από τον ήλιο

Ηπατίτιδα, μια εξέταση σώζει
Ηπατίτιδα, μια εξέταση σώζει
14/03/1988
akrateia-johnson
“Η ακράτεια δεν είναι ταμπού. Μην υποφέρετε στην σιωπή”
21/06/2001
Show all

Προστατέψτε τα μάτια σας από τον ήλιο

προστατεύστε τα μάτια σας

«Προστατέψτε τα μάτια σας από τον ήλιο» ήταν το βασικό μήνυμα της ενημερωτικής εκστρατείας από την Πανελλήνια Ενωση Οπτικών και Οπτομετρών που ξεκίνησε το 1991 και συνεχίζεται έως και σήμερα.

Η ενημέρωση των καταναλωτών για την επικινδυνότητα της ηλιακής ακτινοβολίας, η εκπαίδευση των καταναλωτών να φορούν γυαλιά ηλίου, τα οποία πρέπει να προμηθεύονται  μόνο από τα οπτικά καταστήματα και η αναβάθμιση του επαγγέλματος του οπτικού- από τεχνίτη σε επαγγελματία υγείας ήταν οι βασικοί στόχοι της ενημερωτικής εκστρατείας.

Συνεντεύξεις Τύπου πανελλαδικά, άρθρα, συνέδρια και καταχωρήσεις στον Τύπο ήταν τα μέσα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την επίτευξη των στόχων της εκστρατείας.

Η ενημερωτική εκστρατεία από τον 3ο χρόνο πραγματοποίησής της είχε ήδη πετύχει τους στόχους της καθώς 100% του καταναλωτικού κοινού είναι πλήρως ενημερωμένο για την επικινδυνότητα της ηλιακής ακτινολογίας και την ανάγκη χρήσης γυαλιών ηλίου, 100% των καταναλωτών γνωρίζει ότι πρέπει να προμηθεύεται τα γυαλιά ηλίου μόνο από τα οπτικά καταστήματα ενώ 40% αγοράζει  από τους πλανόδιους μικροπωλητές λόγω κόστους και έχουμε 100% αναβάθμιση του επαγγέλματος.

Η ενημερωτική εκστρατεία συνεχίζεται καθώς πρέπει πάντοτε να γίνεται υπενθύμιση στο καταναλωτικό κοινό